Så kom der billeder fra showet:

Så kom der lidt flere billeder, denne gang fra Zanne Jedig - Tak for dem! :-)

  

  

De 3 helsøstre - fra venstre - Ebrilja, Eywa og Aura:
   

Alle fotos taget af Camilla Melander - Tak for dem! :-)

  

  

Mountain & Moorland Christmas Show

Igår var vi afsted til M&M's jule-show. Som altid til M&M's arrangementer, var der god stemning og masser af skønne heste-folk at få en snak med. En smule koldt, men vi kan jo næppe forvente andet på denne årstid. Vores to ungdyr skulle i byen for første gang, så det var en stor oplevelse for dem og de blev godt trætte som dagen gik, men de klarede deres første tur i byen ganske godt!
 
Eywa var den første som skulle i ringen, og Camilla skulle være handler på hende. En frisk og lidt usikker Eywa, var svær at få til at stå stille, så Camilla havde lidt udfordringer. Det kostede desværre også på hendes karakter, da dommeren ikke havde en reel chance for vurdere hende ordenligt. Dog fik hun bla. 8 for type og 8 for lemmer - så det klager vi ikke over!

Så blev det Ebriljas tur og Vicky tog med hende i ringen. En af de større klasser på dagen og sørme om Ebrilja ikke sejrede og gik fløj! Det var fantastisk og glæden var stor. Ebrilja var lydhør og gjorde sit bedste og det belønnede dommeren til fulde, med at give hende 41 point med bla. 9 for trav!! Ebrilja var hermed sikret en plads til føl-championatet, men kom ikke videre. 
En stor tak skal lyde til klassens sponsor - HESTESKILTE for den fine ærespræmie. 

Sidste konkurrence på dagen, var afkomssamlingen med de 3 helsøstre - Aura 2 år, Eywa 1 år og Ebrilja på 6 mdr.
Et imponerende syn, at se disse 3 hopper samlet og der var stor enighed både hos publikum og dommerne om ensartedeheden af de 3. Dommernes kommentar til samlingen var, at de var gode og ensartede dyr, med god bevægelse, det kunne dog ønskes at de var kraftigere og mere cob-præget.
Et sort tak skal lyde til Heidi, for at stille Aura til rådighed, så denne samling kunne blive en realitet!

Vi håber at nogle har fået taget lidt billeder!

Himlen har fået en ny stjerne

Vi har desværre måtte tage afsked med Arddyn Mayflower - Jessi. Gigten havde sat sig hårdere, end vi havde håbet på, og der kunne ikke gøres yderligere for hende. En sorgens dag efter mange års venskab, men Camilla fulgte Jessi til det sidste. Der skal lyde et kæmpe tak til Mille Berger, for at finde tid til at komme med så kort varsel, og tage nogle meget betydningsfulde billeder af Jessi.

  

Et billede siger mere end 1000 ord!

R.I.P

Eywa og Ebrilja meldt til show

Som overskriften siger, så har vi tilmeldt Eywa og Ebrilja til M&M Christmas show i slutningen af november. Det bliver i år afholdt på Team Cabe i Ringsted, som er et skønt sted at komme. Vores to hopper skal ligeledes deltage i en samling. Vi glæder os til et skønt show med en masse dejlige to- og 4-benede venner. 

Forsideannonce!

Vi er på forsiden af Welsh-foreningens hjemmeside - www.welshponyer.dk
En lille stutteriannonce, som støtter et godt formål - nemlig Internationalt show 2015. Det er 3. gang vi gør det og vi må sige at responsen på annoncerne, har været overvældende hver eneste gang! Super fedt.

Som det kunne ses på forsiden, så er vi også kommet på Facebook. Vi må erkende at Facebook efterhånden er der "tingene sker" og man har et større netværk der igennem. Vi har dog ingen planer om at droppe hjemmesiden, bare fordi vi har en Facebook-side. 

Dyrlægen har været forbi

Dyrlægen var forbi, til de årlige tjek for tænder og vaccination. Vi fik samtidig tjekket Emma, for at se om hun stadig var drægtig, hvilket hun selvfølgelig var! Det bliver så spændende at se føllet efter hende og Kildegårds Ramses i 2015. Vi glæder os helt vildt!!
Faith fik ordnet sine tænder og Ebrilja er nu chippet samt fået den første vaccine. Ebriljas papirer bliver sendt afsted til England en af de nærmeste dage.

Camilla havde også besøg af dyrlægen i august, da Jessi begyndte at vise tegn på ømhed i leddene. Det viste sig, at alderen desværre er begyndt at sætte sine spor hos Jessi, og hun fik konstateret gigt. Jessi skal have et special tilskud i sit foder dagligt, som "smørrer leddene" og så må hun ikke lave mere, end hvad hun selv er villig til. Det er godt at Camilla har haft Jessi i så mange år, så hun kan læse de små signaler hun kommer med. Vi håber at vinteren ikke vil tage for hårdt på hende, og derved undgå for mange smerter. 

Friske billeder

Camilla har været en tur forbi stalden i Vig. Det kom der dette resultat ud af:

Ebrilja - 5 mdr.:

Faith - Altid en fornøjelse at fotografere:

Eywa - 1 års plag:
  

Eywa og Ebrilja - helsøskende og næsten lige gamle på billederne:
 

Showdebut i Sverige

Endnu engang er der kommet en skøn hilsen fra de søde svenskere Maria og Thomas! Vicas Miraculix, har haft sin showdebut i Sverige. Han blev belønnet med karakterene 98877 og blev nr. 4 i BIS. Et stort tillykke til Maria og Thomas med denne skønne dreng.
Vi er meget stolte, og det er dejligt at se, hvor godt Miraculix trives i det Svenske.

Her kommer lidt billeder, taget af Karolina Peterson:
  

Senior Heste Projekt 2014

Fotograf Mille Berger har startede sit Senior heste projekt op i foråret, og er ved at udgive en bog herom. I den forbindelse søgte hun fotomodeller og her valgte Camilla at tilmelde Jessi. Jessi er jo rundet de 20 år og var derfor en oplagt kandidat til Milles projekt. Så i sommer kom Mille forbi med kameraet og fik taget nogle rigtig gode billeder af Camilla og Jessi. Vi glæder os til at se det endelige resultat, når bogen udgives.

Her er en lille forsmag på, hvad Mille fik knipset med sit kamera:
    

Billeder fra kåringen

Vi har modtaget en beskrivelse og lidt billeder fra rideklassen.
Dommerne beskrev Faith som meget uerfaren men arbejdsvillig. Dommerne spurgte under præmie overrækkelsen, om hun var ny tilredet. Det er hun dog ikke og Vicky fik forklaret, at de kun rider hygge og skovture. Dommeren smilede og sagde - at så gav det hele mening!
Beskrivelsen er jo helt rigtig og vi havde ikke regnet med andet. Der er ingen tvivl om, at der er plads til forbedringer.
Tak for de fine fotos, som alle er taget af Camilla Melander.

Koncentrationen i ringen var stor!!

Og der var fart over feltet!!

Kåringen 2014 veloverstået

Så er kåringen veloverstået. Et år hvor dommerne var hårde og ikke lod alt komme igennem nåleøjet. Flere skuffede ponyejere måtte tage hjem, med deres afviste eller mindre godt kårede ponyer. Vi havde ikke noget der skulle kåres i år, pga. dommervalget og derved inhabilitet. Det er kun Faith der endnu mangler at blive stillet til kåring. Vi må se om vi kan stille hende i 2016 og ellers er det jo stadig valgfrit om vi vil kåre vores dyr.
Vicky prøvede noget nyt, og havde valgt at tilmelde Faith til en rideklasse. Det altid kun er de udenlandske dommere, der dømmer om søndagen og derved kunne vi godt tilmelde Faith.

Nu kender vi jo Faith, og ved at hun er af den vågne type som vil kigge meget i fremmede omgivelser! Denne gang var ingen undtagelse!
Faith havde øre og øjne på stilke, og kom fnysende ud til opvarmnings banen. Der var masser af ting at holde øje med og nye lyde der skulle lyttes efter.
Alt taget i betragtning og at Faith i det daglige kun bliver brugt som hygge/skovturs pony, så var det en god oplevelse for hende. Foto taget af Camilla Melander:
    

Salgslisten er opdateret

Vores 2 skønne ungdyr Eywa og Ebrilja er sat på salgslisten.  

Ilar Emma ifolet med Kildegårds Ramses

Ugen efter dyrskuet blev Emma sendt til hingst og er næsten lige kommet hjem igen. I år har vi valgt at afprøve nyt hingste-materiale og har valgt at ifole hende med Kildegårds Ramses. Ramses er en hingst kåret i 1. kl. med flere championats-titler bag sig, og fik i år 24 point på Roskilde Dyrskue som eneste welsh! Ramses bliver brugt under rytter, og har startet et par dressurstævner. Vi glæder os til at se, hvad der kommer ud af denne kombination i 2015.

Kildegårds Ramses - Roskilde dyrskue 2014:
Billede lånt af Bent Thygesen Stutteri Kildegård.

Flere billeder fra Roskilde Dyrskue

Vi har fået lidt flere billeder fra dyrskuet! Denne gang er det billeder fra Welsh-ponyernes show. Jessi deltog som tidligere skrevet, og var "heksen" i showet. Heksen skulle tage prinsessen til fange og vente på at ridderne fik fuldført de opgaver, heksen havde befalet, og på denne måde befri prinsessen igen.

Heksen i flyvende trav, for at tage prinsessen til fange! 

  
Rundt om borgen det gik, imens ridderne forsøgte at befri prinsessen fra den onde heks!
  
Det lykkedes for ridderne at befri prinsessen, så hun kunne blive gift med sin prins! Og heksen måtte overgive sig.
  
  

Roskilde Dyrskue 2014

I weekenden d. 30. maj - 1. juni deltog vi på Roskilde dyrskue. Vi havde for første gang, 3 dyr med derinde. Emma og Ebrilja skulle bedømmes om fredagen og vores gamle Jessi, skulle ride med i det store heste-show, som blev fremvist flere gange i løbet af weekenden.

Det er første gang vi udstiller Emma, og vi var meget spændte på at se, hvordan hun ville tage det hele. Emma er typen som fungere bedst i sine faste, trygge rammer, i vante omgivelser. Hun overraskede os rigtig positivt, og tog dyrskuet samt hvad der dertil hørte af uro osv., med ophøjet ro! Vi er meget stolte af hende. Ebrilja tog det ligeledes rigtig pænt og nåede at få mange "klappe-venner" som dagene gik.

Emma opnåede 22 point og stod som nr. 2 i klassen, med følgende beskrivelse:
"Særdeles god type. Særdeles godt udtryksfuldt hoved. God forpart. Overlinje en smule vigende. Toppet kryds. Tørre rene lemmer, der kunne ønskes kraftigere. Regelmæssig, dog lidt kort skridt. Regelmæssig men noget stiv i trav, mangler løft og afskub. Tilfredstillende dyrskuekondition." 

Vi takker "Welsh-familien" for nogle gode og hyggelige dage i det bedste selskab! Og et stort tak skal også lyde til Zanne Jedig for de fine billeder!  

  
  

Billeder af Vicas føl anno 2014

Så er lille-pigen foldet lidt mere ud, og vi har fået taget et par foto.

 

Føl!!

Så nåede vi termins-dagen for Emma og hun har her til morgen folet et rigtig dejligt og stort hoppeføl! Hun er således en helsøster til Eywa. Behøver vi at sige vi er meget glade og tilfredse. :-) Der vil blive taget nogle ordentlige billeder af den lille, så snart hun er foldet helt ud.    

Nye billeder af Faith, Emma & Eywa

Mens vi fortsat venter på årets føl, har vi brugt tiden på at få taget lidt nye billeder! Camilla er travlt optaget pt., så Vicky fik lokket Irene til opgaven istedet. Her er resultatet:
Eywa udvikler sig rigtig positivt, og hun tager på sommergræs så snart vejret tillader det!
  
  
Emma er fortsat tyk og efterhånden meget højdrægtig! Hun har termin d. 12 maj.
  
Sidst men ikke mindst - Faith som netop er begyndt at blive indsprunget, hvilket hun synes godt om.
  

 

En hilsen fra Sverige

Vi har modtaget en hilsen og lidt billeder fra Miraculix, Maria og Thomas. Miraculix er faldet rigtig godt til i det svenske og han er meget glad for hans nye ven Harry. De har det rigtig sjovt sammen. Dejligt at høre fra jer! 
      
   

Klargørings dag hos Stutteri Chopin

13.04.2014
Igår deltog vi ved klargørings dagen. Ved dette arrangement var dommer John Møllegård også inviteret, så han stod til rådighed med hans viden og erfaring som avler og dommer. Dagen forløb rigtig fint i godt og hyggeligt selskab, med masser af klargørings tips. Man havde mulighed for at medbringe egen pony og vi havde valgt at tage Faith med af to grunde:
 
1: Vi ville gerne have nogle gode fif/tricks til hvordan man trimmer en meget tyk og busket cob-hale, så den bliver pæn og showklar
2: Udnytte muligheden for at få en dommers vurdering samt råd og vejledning 

Vi fik en god og konstruktiv vurdering af John Møllegård omkring Faith's stærke/svage sider, og hvilke fejl vi skulle være særligt opmærksomme på. Vi drøftede ligeledes hvilket hingstemateriale der kunne være et godt match for hende. Absolut en positiv dag med gode input!

Føl-tiden nærmer sig!

07.04.2014
Emmas termin nærmer sig med hastige skridt. Emma er stor og mægtig, med en mave der efterhånden ikke kan synke dybere!!
Det bliver Vicas 2. afkom der kommer til at se dagens lys og føllet er tilmed en helsøskende til vores åring Eywa.
Vi har valgt at prøve noget nyt i år, så vi har tilmeldt Emma til Roskilde Dyrskue. Vi håber og beder til at Emma foler til tiden, da dyrskuet afholdes tidligere i år end sædvanligt. Hvis alt flasker sig, så bliver det Emmas første show siden 2008, hvor hun blev kåret.  

Ydermer skal Camilla og Jessi ride med i welsh-foreningens show, i det store hesteshow. Så de mange kommende weekender fremtil dyrskuet står på fællestræninger.

Welsh Hingsteshow

05.04.2014
I lørdags deltog vi, som tilskuer til foreningens Hingsteshow 2014. Et fantastisk show, med masser af god stemning, højt musik og ikke mindst dejlige hingste! En skøn dag i skønne welsh-folks selskab. Et stort tillykke til vinderne af BIS, Res. BIS og samtlige championater!
Dagen blev selvfølgelig også brugt som inspiration til, hvilke hingste vi evt. kunne benytte i 2014. Vi er gået i tænkeboks om det kun er en eller begge hopper, der skal til hingst i år. 

Miraculix er rejst til Sverige

08.03.2014
Så kom dagen hvor Miraculix tog afsked med DK og flyttede til hans nye ejere Thomas og Maria fra Sverige. Rejsen tog godt 6 timer, med en sejltur undervejs, og Miraculix havde klaret turen helt uden problemer og havde blot nydt sit hø undervejs i traileren.  
Thomas og Maria ønskes alt held og lykke fremover med denne skønne dreng, og vi glæder os til at følge jer i fremtiden.

M&M Winter Show 2014

01.03.2014
Så startede vi på foråret og showsæson 2014.
Vi deltog ved M&M's Winter Show på Team Cabe i Ringsted i lørdags. Som altid et godt og tilrettelagt show med flotte præmier og hyggelig stemning blandt de deltagende på tværs af racerne.
Vi havde valgt at tilmelde Jessi som den eneste og vi syntes selv hun så bedre ud i år! Dommerne kørte en hård linje og lå generelt lavere i karakter end det der tidligere er blevet uddelt ved dette show! Lidt skuffede måtte vi se Jessi på en 3. plads med kun 36 point. Nu har Jessi efterhånden deltaget ved en del show og blevet bedømt af forskellige dommere, som alle har været enige om hvor hun ligger på point-skalaen, så vi tager showet som en oplevelse og heldigvis er det jo samme pony vi har med hjem.   

Ny hjemmeside.

21.02.2014
Så er vores nye hjemmeside oppe og køre med stor hjælp udefra. Vi har også været på "kursus" (vi er ikke så tekniske anlagte), så vi kan opdatere den fremadrettet. Siden er stadig under opbygning enkelte steder, men vi arbejder på at få det sidste færdig hurtigst muligt.

Næste weekend står den på årets første show hvilket betyder at foråret er på vej og showsæsonen er startet. Vi glæder os rigtig meget!! 

Miraculix er reserveret.

12.01.2014
Miraculix er nu reserveret og rejser senere på året.
Et ungt svensk par fra køresporten i Sverige kontaktede os, da de havde set Miraculix til salg på Facebook. De søgte en cob til fremtidig konkurrencekørsel og fandt Miraculix meget interessant. De tog derfor turen til DK og så på ham idag, og besluttede sig faktisk ret hurtigt for, at ham ville de gerne have med til Sverige. Vi fik stor ros for Miraculix' gode temperament og at han var så velhåndteret. 

Godt nytår!

04.01.2014
Godt nytår til jer alle. Vi er alle kommet godt og sikkert ind i det nye år. 
Den kommende showsæsonen er ved at blive planlagt for de forskellige ponyer. Den første pony som skal til show bliver Jessi, som deltager ved M&M's winter show i Ringsted d. 1 marts.