Vicas Ebrilja er solgt!

Så kan vi offentliggøre at Ebrilja er solgt. Hun skal bo hos Dorthe og familie i sønderjylland. Stort tillykke med denne skønne hoppe.
Vi glæder os til at følge dem fremover.

M&M Christmas Show 2016

Vi har modtaget dette billede, fra Zanne Jedig aka Fotodronningen!

Show-sæson 2016 er slut!

Igår deltog vi til årets allersidste show - M&M Christmas Show.
Vi havde tilmeldt Vicas Ebrilja, da hun er det eneste ungdyr vi har. Hun var i en klasse bestående af 3 shetlandsponyer og 1 anden welsh cob hoppe. 
Ebrilja gjorde en rigtig god figur og blev nr. 3 i klassen med 39 point og en meget passende beskrivelse! Læs hele beskrivelsen på hendes egen side.
Vi håber nogle har fanget et billede af hende.

Tak til M&M for et altid hyggeligt og veltilrettelagt show! Stort tillykke til alle vindere dagen igennem og tak for skønt selskab til vores "pony-venner".  

Forsideannonce 2016

Så kan vi med glæde oplyse at vi har en forsideannonce på foreningens hjemmeside for de næste 14 dage. Se mere på www.welshponyer.dk.

Ny avlshoppe til stutteriet

I sommer indkøbte vi en ny avlshoppe - Ruska Pearly Princess. En unik chance som vi ikke kunne gå glip af og der var ingen tvivl i forhold til erhvervelsen af denne skønne hoppe.
Vi har købt hende af Stutteri Assentorp som importerede hende til DK tilbage i 2012. Ruska Pearly Princess er avlet af Hollænderen Henk Van Dijk og der findes bestemt ikke mange Ruska-afkom i DK. Denne hoppe er linjeavlet på Nebo Daniel / Nebo Brenin på begge sider i stamtavlen, hvilket gør hende ekstrem unik i forhold til vores avl.
Hun er en stor cob på ca. 154 cm med nogle excelente lemmer! Hun avler størrelse, bevægelse og sine fantastiske lemmer videre til hendes afkom.

Da vi ikke var den eneste som havde en stor interesse i denne hoppe, har vi indgået et samarbejde med Stutteri Borch v/Heidi Borch. Det betyder derfor at hoppen er udlånt til Heidi og hun står ligeledes opstaldet hos Heidi. Planen er at Ruska Pearly Princess ifoles i foråret 2017.

Vi glæder os utrolig meget, til at se hvad hun kan bidrage med i avlen fremadrettet. Se mere om hende på hendes egen side.
Et stort tak skal også lyde til Kirsti, for at lade os få ejerskabet af denne hoppe.

Efteråret har meldt sin ankomst

Efteråret står for døren. Det betyder at vi er gået tiden i møde med masser af staldarbejde, kolde, mørke og våde dage/aftener!
Hestene er kommet på stald, pånær Ebrilja og Faith, da det lader til at de trives fint med at gå i løsdriften.
Alle ponyer har fået det årlige dyrlægetjek med vacciner og tandrasp. Følle er blevet chippet og besigtiget, så hans papire er sendt til Wales, så han kan få sit pas.

Yderligere har Faith og Model fået en omgang kiropraktik, så vi var sikre på de ikke havde nogle skævheder eller lignende udfordringer, nu når de begge er igang med arbejdet under rytter. Camilla har desuden taget et kursus i "Hestemassage til husbehov", så vores ponyer skal nok blive lidt forkælet med massage i løbet af vinteren.

Vi har tilmeldt Ebrilja til M&M Christmas Show i slutningen af november, hvilket bliver årets sidste show.

Emma er drægtig!

Emma er drægtig med Merlyn Welsh Calibra og har termin den 20.05.2017. Som tidligere skrevet har vi bøvlet en del med at få Faith drægtig og det lykkedes desværre ikke! Det betyder at vi kun får 1 føl i 2017.  

Flere fantastiske billeder fra Zanne

Det er utroligt som Zanne bare altid fanger de gode øjeblikke med sit kamera. TAK for endnu engang at tage gode billeder.

 

 

 

  

Besøg af Zanne og Eva

Igår fredag fik vi besøg af Zanne og Eva. De skulle på føl-visit og se palomino-bassen Vicas Timon. Zanne har været meget spændt på at se ham i virkeligheden da hun ejer Timons far - Tawelfan The Magic Man. Når Zanne kommer på besøg, har hun selvfølgelig altid sit kamera med og som vanligt kom der et par pletskud. 

Nyd synet af det 3 måneder gamle hingsteføl:
 
 

Eywa er solgt til Finland

Eywa er blevet solgt til en familie i Finland. I fremtiden skal Eywa bruges under rytter og til at lave et par enkelte føl. Vi tog afsked med Eywa i lufthaven d. 24/8-2016, hvor vi sendte hende med en transport til Finland. Det forventes at hun er i Finland lørdag.
Vi har været så heldige at blive orienteret om at rejsen er forløbet godt indtil videre og Eywa har været en dygtig passagere. Vi ønsker ny ejer alt held og lykke med denne skønne hoppe, og håber de bliver lige så glade for hende, som vi har været.

 
Et sidste farvel blandt søstrene Eywa og Ebrilja blev fortaget onsdag aften.

En tur til Sverige

Mandag gik turen til Sverige for at besøge Vicas Miraculix. En hingsteplag vi solgte til Maria og Thomas i 2014.
Det var så hyggeligt at være på besøg i Sverige og vi havde nogle rigtig dejlige dage. Tusind tak til Maria og Thomas for husly og oplevelser i det svenske. 
Vicas Miraculix - aka Potter er blevet uddannet kørehest og har allerede deltaget i et par små kørestævner med gode resultater. Det bedste af det hele er dog at Potter har fået et helt fantastisk hjem, hvor de er meget glade for ham og elsker ham utrolig højt.

Vi var ligeledes på stutteri besøg på et svensk Welsh Cob stutteri - Åvangens Stutteri.
Et stutteri der har baseret sin cob-avl på Derwen-dyr og blodet herfra. Det var meget spændende at opleve.

Her er lidt billeder fra turen:
    

Endelig friske billeder

Endelig modtog vi de sidste billeder fra den dag hvor Mille var på besøg. Eywa og Ebrilja har fået lagt deres billeder på egne sider. Men her er en forsmag på dem.

 

Bedækning 2016

Tingene går ikke altid efter planen, så vi benytter alligevel selv Emma i vores avl denne sæson. Hun er derfor sendt til bedækning hos Merlyn Welsh Calibra.
Faith har vi bøvlet lidt med, og hun har været til ombedækning hos Picasso, desværre uden resultat. Picasso er nu rejst tilbage til hjemlandet Wales, så det er ikke muligt at prøve igen. Øv bøv!! Det var ellers et føl vi havde set meget frem til.   

Emma har folet

Vi ventede heldigvis ikke så længe på Emmas føl. Den 18/5-2016 midt på natten ankom der et super fantastisk hingsteføl i palomino, med 4 knæhøje sokker og bred blis. En meget smuk model.
Han er en kombination af sec. C og sec. D. Han har fået et skønt pony-hoved med små øre og en dejlig cob-krop, med gode store rammer, og en særdeles god skulder! Vi håber han holder sec. C mål, men det må tiden jo vise. Et stort tillykke skal lyde til Stutteri Lerhøj v/Betina Hansen med dette skønne føl. Han var uden tvivl, ventetiden værd.
Der vil komme nye billeder, så snart han har foldet sig helt ud og fået noget fylde på hans krop.

Termin - men intet føl!

Ja ja, den kære Emma havde termin den 14/5-2016. Men vi venter stadig på at se føllet. Emma er sent på den i forhold til tidligere år. Hun begyndte først at lægger yver til her i starten af maj.
Men vi væbner os med tålmodighed og glæder os til at se hvad der gemmer sig i maven.  

Foto-dag med Mille Berger

På Kristi Himmelfarts dag, havde vi besøg af Mille. Mille er en sindsygt dygtig fotograf og har flere års erfaring med at tage billeder af heste.
Vi har før brugt Mille til foto og der kommer altid et fantastisk resultat ud af det. Mille kan følges på hendes Facebook-side - www.facebook.com/Mille-Berger-Photography.

Siden vil derfor blive opdateret med nye flotte billeder af Model, Ebrilja og Eywa.

Hingstevalg 2016

Vi har besluttet os for hingstevalget til Mailunds Faith. Det blev den walisiske leasede herre Trevallion Picasso!
En hingst der har bevist sit værd i avlen i hjemlandet. Han er ligeledes vinder af "sire rating" listen for de ridende welsh-dyr i England.
Nyd synet af denne lækre hingst - Billederne er venligst lånt af Stutteri Adlais.
  

Faith er blevet bedækket og vi afventer blot, at en scanning kan foretages. Vi går lidt med tanker om at bedække endnu en hoppe, dog med en anden hingst. Men dette kommer der mere om, når tingene er endeligt besluttet. 

Like vores Facebook side! 

Husk at like vores facebook-side - www.facebook.com/stutterivica, hvis det ikke allerede er gjort! Vi kommer ofte med små "hverdags-opdateringer" derinde.

Plageskuet på Dorthealyst

Traditionen tro, deltog vi i plageskuet på Dorthealyst. En smuk og hyggelig dag, i godt selskab.
Ebrilja var pakket og havde taget køreturen så fint. Hun opførte sig super eksemplarisk og var en fornøjelse at have med. En rigtig kammerat og vi havde en dejlig tur i byen.
Desværre faldt hun på ingen måder i dommerens smag, hvilket afspejlede sig på karakterene. Sådan er "show-gamet" og det tager vi med oprejst pande. Vi havde en god dag på så mange andre områder og det er det vigtigste. 
Stort tak til Zanne Jedig for de dejlige billeder.

 

 

På tide med en opdatering...

Der sker desværre ikke det store i årets første par måneder.. Man længes blot efter foråret, show-sæsonens start, årets føl osv.
Vi har dog planer om at opdatere hjemmesiden med nye billeder rundt omkring. Fotografen er bestilt, så nu må vejret gerne være med os.   

Planlægning af 2016

Vi er så småt igang med at planlægge sæsonen, i forhold til de kommende shows. Med hensyn til ifoling i år, går tankerne lidt på, at det er Mailunds Faith's tur. Sidst hun havde føl var i 2013.
Derfor kigger vi også blandt det hingste materiale, som står til rådighed, for hopper i år. 
Ilar Emma er lånt ud for 2. sæson i træk, så derfor er hun ikke at benytte i vores egen avl pt.. Der ventes heller ingen føl i 2016.  

Godt nytår 2015/2016

2015 bød på en masse gode begivenheder og oplevelser. 
-Welshforeningen i Danmark havde 50 års jubilæum
- Året hvor der blev indkøbt ny hoppe - Valhallas Welsh Model
- Deltog til flere shows og opnåede gode resultater - Mailunds Faith gik på fløjen og fik 23 point til Roskilde Dyrskue
- Der kom et fantastisk føl, som levede op til forventningerne - Vicas Enjoy Me som nu er solgt til en fantastisk familie
- Vores debut til et Internationalt Show som blev afholdt i Danmark - Vicas Ebrilja deltog i en showklasse og Mailunds Faith i rideklasse

Dette var året som rigtig mange welsh-folk havde set frem til. Tak for året der gik og vi ser frem til endnu et begivenhedsrigt 2016.