Glædelig jul og godt nytår!!

Stutteri Vica ønsker alle vores venner og følgere en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. 
Tak for alle de mange timer vi har brugt i hyggeligt selskab året igennem.

Vinteren 2017

Vejret er vådt, mørket har meldt sin ankomst og ponyerne har iført sig den tykke vinterpels. Mudder, mudder og atter mudder, det er virkelig en udfordring pt. Denne årstid er bare ikke særlig hyggelig at have ponyer på, men vi kan da glæde os over, at vi nu er næsten halvvejs igennem vinteren. Forhåbentligt går de næste måneder hurtigt, så lys og forår snart kommer igen.

Camilla og pigerne var forbi med kameraet og det kom der lidt billeder ud af, dog kun af Emma og Epica. 
Epica har nu rundet de 7 måneder og glæden ved føl er jo at de vokser! Så tiltrods for at Epica har vokset sig højere bagtil, så skulle der nu alligevel vises et nyt billede af hende. Vi ser hvordan hun udvikler sig i de kommende måneder og ud fra det, tager vi stilling til om hun skal til show i 2018.  

 

Showet på Store Hestedag

Som mange sikkert har set på Facebook, så blev showet på Store Hestedag en KÆMPE SUCCES!!
Ikke bare for vores lånte hoppe Dorthealyst Comtess, men også selve arrangementet var bedre end det længe har været. Godt vejret for en gangs skyld var med os, det gør det bare lidt hyggeligere at være afsted. Vi havde dagen igennem fået god hjælp af Lotte, som sørgede godt for Comtess.

Dagen startede med at se de første klasser blive bedømt af årets dommer - Richardt Jones fra Menai Stud i Wales.
Da vi nåede frokost, og det blev tid til at klargøre Comtess, var nervøsiteten steget en hel del! Faktisk var vi blevet usikre på, om dommeren overhovedet var til vores type Welsh Cob, efter nogle af hans udtalelser og udfra oprangeringen i klassen før frokost.
Der var 3 hopper tilmeldt i klassen, hvor af den ene var vores udlånte Ruska Pearly Princess. Alle 3 var af forskellig type, så det var ikke til at forudse hvem der ville tage sejren.  


Lotte's opgave var også at fremvise Comtess og Lotte gjorde det til UG! De var intet mindre end flyvende i ringen. Dommeren oprangerede først hopperne som de var placeret i kataloget - dvs. Ruska som nr. 1 og Comtess som nr. 2, men efter deres individuelle bedømmelser, rokerede han rundt på Comtess og Ruska. Dommeren tog bowleren af og dermed var klassen afgjort.
Comtess blev klassevinder. Dommeren kom med rosenede ord om begge hopper, og nævnte at det var meget tæt løb mellem dem. Begge hopper blev kvalificeret til hoppe championatet.

Der skal lyde et kæmpe stort tak til Heidi Borch for at have klargjort Ruska SÅ flot. Hun lignede en million! Dejligt at se sin hest blive passet så godt på. Vi glæder os helt enormt til at se Heidi's kommende føl efter denne dejlige hoppe.

I hoppe championatet, blev alle hopperne - uanset alder fra dagen samlet og skulle bedømmes - Det var dagens største klasse og konkurrencen var hård. Men Lotte og Comtess samarbejdede og tog titlen - HOPPE CHAMPION! 
Her begyndte der at komme flashback til Comtess' mor Epsilon, som tog titlerne hoppe champion og supreme champion i år 2010.

Billetten til supreme championatet var hermed sikret. Atter engang leverede Comtess og da titlen SUPREME CHAMPION blev tildelt måtte det knibes en lille tårer. Det var så vildt, at hun gik i hendes mors fodspor og sikrede sig disse flotte titler.
  
Og som om at de allerede vundne titler ikke var nok, ja så gjorde Comtess rent bord og endte som dagens BEST IN SHOW!! 
  
Det er en ubeskrivelig følelse at stå der, med en helt særlig hoppe som har så meget afflektionsværdi og betydning. Tænk at hun gjorde det!! Det er så kæmpe stort, at det dårligt kan beskrives. Stutteri Vicas først BIS-titel er kommet i hus. 

Stutteriannonce

Igen i år har vi valgt at have en stutteriannonce på forsiden af www.welshponyer.dk. Annoncen beskriver kort vores nuværende dyr, hvor mange føl der ventes i 2018 og en historie om hoppen Dorthealyst Comtess. Tag et kig og nyd de dejlige fotos, som alle er taget af Carolinne Sommer. Billederne af Comtess er venligst lånt af Familien Sloth.

Længe siden...

Tiden går og vi har haft en travl periode, med arbejde og ifoling af vores hopper. Vi har indtil videre fået konstateret 2 ud af 3 hopper drægtige, så vi er godt på vej mod målet.

Så har vi haft Carolinne Sommer forbi med sit kamera, og fik i den omgang foreviget Vicas Epica samt Dorthealyst Comtess som er vores lånehoppe.
Nyd synet af Vicas Epica og Dorthealyst Comtess:

 
Epica har nu rundet de 2 mdr. og hun udvikler sig bare rigtig positivt! Hun minder utrolig meget om Vicas Enjoy Me som er født i 2015. Han opnåede den fornemme titel Reserve Ungdyrs Champion ved det første show han deltog i. Så vi har et stort håb om, at Epica kan gøre ham kunsten efter når hun en dag skal fremvises. Planen er hun forbliver på stutteriet som afløser for sin mor.

  
 
Dorthealyst Comtess er jo kommet til stutteriet og hun er faldet utrolig godt til. Hun er en skøn hoppe som vi glædes over dagligt. 

M&M For Fun d. 23/6-2017

Vi havde tilmeldt Dorthealyst Comtess og det var et godt valg. Hun faldt i dommerens smag og opnåede 41 point, med 9 i type!! Det var Comtess' første show og hun var en fornøjelse at have med i byen. Det er bestemt ikke sidste gang hun skal luftes i en showgrime til welsh-show.

Årets føl blev en hoppe!!

Søndag den 14/5-2017 kl. 01:58 ankom årets føl. En skøn og meget yndig brun hoppe efter Emma og Merlyn Welsh Calibra. Hun er noget helt særligt og unikt, da hun har nogle fantastisk blodlinjer bag sig. Hun er døbt Vicas Epica, og der kommer billeder af hende når hun har foldet sig ordentlig ud. Vi glæder os rigtig meget til at følge nyeste skud på stammen her på stutteriet. Hvis du ikke kan vente med at se billeder af skønheden, kan det anbefales at kigge på vores facebook-side, der er uploaded nogle af hende.      

Ny hoppe til stutteriet

I påsken var påskeharen forbi stutteriet. Med sig havde den et 500 kg. stort påskeæg!! 
Vi har fået æren af, at låne en helt speciel welsh cob hoppe - Nemlig Dorthealyst Comtess. Hun er helt speciel fordi hun er eneste afkom af Vickys gamle og nu afdøde hoppe Dorthealyst Epsilon. Comtess er blevet pensioneret fra konkurrencebanerne og skal - hvis alt går efter planen, nyde livet som avlshoppe de kommende år. Hun har været til bedækning ved en importeret hingst, og vi afventer nu blot svar på om der er et nyt liv på vej i 2018.  

Bedækningssæson 2017

Kalenderen siger det er forår. Forår er ensbetydende med føl og planlægning af bedækningssæsonen. Vi har i år planer om at bedække 2-3 hopper. Den 3. hoppe er en lånehoppe, hvor vi har fået en helt unik mulighed for at benytte hoppen i avlen. Når alt er faldet på plads omkring den nye hoppe, vil der komme yderligere info herom.

Vi har været så heldige at modtaget en update fra Stutteri Borch, om at Ruska Pearly Princess er konstateret drægtig. Hun er således kommet i fol i første forsøg! Det er dejligt at det kan gå så nemt, når man har udlånt hoppen med henblik på avl. Stort tillykke til Stutteri Borch - Vi glæder os til at se føllet i februar 2018.

Vicas Ebrilja er rejst

Så kom dagen hvor Dorthe - Ebriljas nye ejer kom og hentede hendes nye pony. Dorthe og familie ønskes stort tillykke med denne fantastiske hoppe og vi glæder os til at følge jer fremover. 

Mountain & Moorland Winter Show

Show-sæson 2017 blev skudt igang den 4/3-2017, hvor vi havde tilmeldt Mailunds Faith.
Faith lignede en million og vi glædede os til årets første show. Faith gjorde en god figur og stod nr. 3 af 7 med 40 point. Hun fik bla. 9 i type og 9 i trav!!
Hun var lidt oppe at køre og derfor meget spændt, det blev "straffet" på hendes skridt-point. Se hendes beskrivelse på hendes egen side. 
Der skal lyde et stort tak til Zanne Jedig for de fine billeder.

 

Avler - og dommeruddannelse

Vores avlsforening - Welsh Pony og Cob Avlen i Danmark har i år valgt at udbyde avler og dommeruddannelsen til vores store glæde.
Vicky deltog ved sidste avleruddannelse, som blev udbudt tilbage i 2012, men hun har valgt at deltage igen i år og tilmed også søgt om at blive dommeraspirant.
Ansøgningen blev godkendt af bestyrelsen, og det betyder at Vicky nu er gået igang med et 2-3 årigt uddannelsesforløb, som gerne skulle ende ud i, at hun kan kalde sig for dommer indenfor alle racens sectioner. Det bliver uden tvivl en rigtig spændende og lærerig tid.

Nye billeder af Model

Når der ikke kan rides, bliver der istedet hygget fra jorden og det blev der lige et par billeder ud af.
Valhallas Welsh Model er nu 5 år gammel og hun har virkerlig rykket sig i den positive retning iforhold til sin udvikling! Hun er ved at være en rigtig madamme med masser af dybde og bredde. Præcis som en rigtig Welsh Cob skal have.  

 

Godt nytår 2016 / 2017

Så skriver vi 2017 - Tiden flyver må man sige. Det forgange år, bød på lidt shows, indkøb af ny avlshoppe og salg af 2 unghopper.
Camilla og Model havde desværre også deres første uheld lige før jul, hvilket resulterede i, at Model tabte Camilla. Camilla pådrog sig en hjernerystelse, som var værre end først antaget. Model bliver derfor holdt igang med en masse jordarbejde, da Camilla endnu ikke er helt ok efter uheldet. Det går heldigvis den rigtige vej, så forhåbentlig er Camilla ridende igen inden alt for længe.

2017 byder på 1 stk. cob-føl til maj, og vi har planer om at ifole 2 hopper, så krydser vi finger for det lykkedes i år.