Glædelig Jul 2019

M&M Christmas Show 2019

Vi havde tilmeldt 2 ponyer til årets sidste show - Valhallas Welsh Model i rideklasse og Vicas Magic Jubilee i føl showklassen.

Camilla og Model skulle tidligt op, for at deltage i rideklassen for novice ponyer. En dag der startede med succes i form af hurtig pålæsning af ponyen trods mørke. Som mange ved, har vi haft en del udfordringer med trailerlæsningen, men det lader til at koden endelig er knækket!
Model var bare en sand kammerat at have med i byen, trods de mange indtryk som påvirkede ridningen en smule hvilket gav udfald i placeringen. 
Ja, der er plads til forbedringer, men de blev begge en erfaring rigere og Model er heldigvis den samme, uanset placeringen. OG det vigtigste var en god tur i byen, hvilket blev opfyldt!

Camilla og Model tog det meget seriøst, at det var Christmas Show, så selvfølgelig skulle nissehuen med på hjelmen!
 

Efter frokost, var Vicky og Jubilee ankommet til showpladsen. En meget frisk følle, som virkelig fik oplevet verden denne dag!
Jubilee deltog i en stor klasse med 7 hoppeføl af rigtig god kvalitet. Næsten kun welsh, men i alle sectioner og så en enkelt shetlænder. Jubilee gjorde det rigtig godt og blev nr. 3 med 41 point og en beskrivelse som bare var “spot on” med bla. 9 i type og trav!! Disse flotte point kvalificerede hende til følchampionatet samt bedst i racen.

I følchampionatet var Jubilee atter engang flyvende!! Hun holdte energien og svævede afsted i en overbevisende og taktfast trav. Hun imponerede dommerne og kunne derefter modtage titlen:
RESERVE FOAL CHAMPION 2019!!! Et stort øjeblik hvor stolthed og glæde fik følelserne til at bruse og tårene måtte holdes tilbage.  
  
Tusind tak for de mange lykønskninger og pæne ord om Jubilee. Tak til Intergratet Equine Bodywork v/Bettina Stecher for den fine ærespræmie. Tak til Zanne Jedig for de flotte billeder.
 

Forsideannonce

Hele november måned har vi stutteri-annonce på forsiden af Welsh Pony og Cob Avlens hjemmeside - welshponyer.dk.
Tag et kig derind, hvis du vil se hvad vi har fundet på i annoncen. 

Efteråret er kommet

Flot ser det ud med alle efterårets farver, der viser sig på træer og buske. Den mørke tid er kommet og staldarbejdet begyndt. Hestene er kommet på stald efter en god sæson på døgnfold. Fravænning af årets føl er også startet op, og det går rigtig fint. Jubilee har fået en boks-ven i Lerhøjs Hera og de hygger sig rigtig sammen.
Ruska er flyttet fra løsdriften og på boks. Om dagen går hun sammen med følhopper og føl, hvilket er gået over alt forventning. Ruska har termin i marts 2020.

Model og Jubilee er tilmeldt årets Christmas show i Ringsted her den 29/11-2019. Vi glæder os til at vise dem frem. 

Vicas Miraculix - Svensk mester i kørsel 2019

Vores første afkom med Vica-præfix, født i 2013, har med sin ejer Maria haft en helt fantastisk stævne-sæson i kørsel oppe i Sverige.
Flere klassevinder i disiplinerne og samlede vinder af stævner er det blevet til i 2019. Men størst af alt, kan ekvipagen kalde sig for svenske mestre i kørsel for Welsh. Et stævne arrangeret af den svenske Welshforening. Ord kan ikke beskrive hvor stolte vi er af dem.
Kæmpe stort tillykke til Maria og "Potter" for deres flotte præstationer året igennem. Her ses lidt af de fotos vi har modtaget af ekvipagen.
  
Vi besluttede at tage en tur op til Sverige og besøge dem. Super hyggeligt og dejligt at få lov til at følge afkom så tæt. Det er 2. gang at vi har været på besøg.
Her er lidt billeder fra vores tur. Hele familien var ude og nyde den svenske natur og friske luft.
 
   

Nye billeder

Så fik vi taget lidt nye billeder af årets føl!
 
 

God sommer og lidt opdateringer 

Rigtig god sommer til alle der kigger forbi. Den har været lidt længe om at komme, men Danmark viser sig fra sin bedste side lige pt. Høj sol og masser af varme. Så er Danmark dejligst.
Ponyerne nyder også tilværelsen på sommerfoldene og årets føl vokser med lynets hast!
Vi håber på at kunne få taget lidt nye billeder snarest, men tiden skal lige være til det og sommerferien skal overståes. Indtil da, må i nøjes med at se/gense dette skønne foto.

Det næste arrangement vi skal til, er årets kåring som i år afholdes på Fyn. Kom forbi og oplev de skønne Welshponyer og vores hyggelige forening. 
Vi overvejer også at tilmelde et par dyr til Welshforeningens show på Store Hestedag her i september, men det er endnu ikke helt besluttet hvem der skal på tur.

Siden er opdateret lidt over det hele og Jubilee har fået hendes egen side under ungdyr. 

Hokus Pokus har skiftet ejer

Vi modtog en trist besked fra Hokus Pokus ejer, at hun desværre var nødt til at sælge ham igen. Der gik dog ikke længe før han havde fundet et nyt hjem. Han skal nu bo "syd på" hos Rikke og familien. Hokus Pokus skal bruges som ridepony når alderen tillader det. Stort tillykke med denne skønne basse og i ønskes alt held og lykke med ham fremover.

Nyt logo

Vi har været kreative og har designet vores nye logo i anledning af vores 10 års jubilæum. Vi har fået hjælp af Stine Kjøng Seidenfaden til at rentegne det. Stine har også lavet Mountain & Moorlands logo.
Så står du og mangler en grafisk designer, så kan vi klart anbefale Stine til at udføre jobbet. Super service! 
 

2 drægtige hopper

Vi har fået konstateret Ruska Pearly Princess og Mailunds Faith drægtige. Vi var egentlig ikke i tvivl med Ruska, da hun har gået sammen med hingsten. Men vi havde en mistanke om, at Faith måske havde tvillinger. Vi har derfor fået Faith kontrolscannet nogle gange, for at være på den sikre side.

Igår fik vi så set beviset på scanneren, at der kun var 1 stk. følle-baby i maven hos dem hver. Følårgang 2020 er derfor sikret! 
Begge hopper er ifolet med Valhallas Limelight. Ruska har termin primo marts og Faith har termin primo april.

Det betyder også, at Valhallas Limelight er rejst hjem. Et stort tak til Stutteri Valhalla som indvilgede i, at vi kunne få lov at låne ham hjem til stalden. Han har været en fornøjelse at have på besøg - Virkelig en fantastisk hingst som er sød og rar.

Velkommen til føllet anno 2019

Den 24/4-2019 kl. 20.05 ankom årets føl. 3 dage over termin, folede Faith en skøn brun hoppe med stjerne og 3 sokker. Et super skønt føl, som indtil videre lever op til vores forventninger. 
Hun skal hedde Vicas Magic Jubilee. Bedre billeder følger når hun er foldet lidt mere ud.
   

Ruska er bedækket

Ruska var særdeles forelsket i Limelight, da de ankom sammen til stalden. Ruska og Limelight går sammen på folden og de er lidt som Hr. og Fru Danmark. Dejlig nemt når det bare fungere. Ruska er derfor bedækket i stod og vi kryder fingre for, at Ruska er i fol. 

Nye billeder af Valhallas Limelight

Vi har udnyttet det gode vejr, og Camilla fik taget nogle dejlige billeder af Limelight. Han er virkelig en dejlig nem hingst at have på besøg. Han er færdig med at bedække vores hopper for nu - Det er kun Faith der mangler, men hun skal jo lige fole først. Så hvis du mangler en hingst til din hoppe, så melder Limelight klar til at tage imod flere dejlige hopper.


    

Konkurrencetid

Deltag i vores konkurrence på vores facebook-side, og vind et stort påskeæg! 
Konkurrencen går ud på at gætte køn, farve og aftegn på årets kommende påskeføl. Faith har termin d. 21/4-2019, og vinderen udtrækkes blandt de rigtige gæt, når føllet er født.
Se mere her: https://www.facebook.com/stutterivica/ 

Valhallas Limelight & Ruska Pearly Princess

Disse 2 ponyer ankommer til stalden på fredag d. 5/4-2019. 
Ruska vender hjem efter 3 års udlån i heste-paradiset hos Stutteri Borch, hvor hun har bidraget med et enkelt føl. Et stort tak skal lyde til Heidi Borch, for at have passet Ruska til UG!

Limelight trækker i arbejdstøjet så snart han ankommer, og starter med at bedække Camillas hoppe Valhallas Welsh Model. Herefter er det Ruska som står for skud samt en anden hoppe (ikke vores).
Limelight står derfor til rådighed fra på lørdag, hvis du har interesse i at benytte ham i år. Han bedækker for hånd. Kontakt Vicky for yderligere information omkring Limelight.

Åbent hus hos Fjordglimt - Sikke et show!

Vi deltog ved Stutteri Fjordglimts åben hus og hingstefremvisning d. 31/3-2019. Et flot og veltilrettelagt arrangement med ca. 150 besøgende fra ind- og udland. 
Vi har aldrig besøgt Stutteri Fjordglimt før, så det var en oplagt mulighed, at tage dertil. 
Det var en fantastisk hyggelig dag med højt humør, fremvisning af mange skønne hingste og dejlige hotdogs. Det kan varmt anbefales at tage på besøg hos Fjordglimt. 
Masser af skønne ungdyr, hopper og hingste pryder bakkerne på Fjordglimt. Og man kan roligt sige, at man blev inspireret af de Welsh Cob hingste med fabelagtige blodlinijer der blev fremvist. 

Generalforsamling 2019

Traditionen tro deltog vi i årets generalforsamling i Welshforeningen. En hyggellig dag med god stemning og mange medlemmer som ønskede at bidrage til at forbedre vores skønne forening.
Det er også ved generalforsamlingen at der uddeles titler og medaljer, til de dyr som har klaret sig rigtig godt på showbanen i det forgangene år. 
Dorthealyst Comtess, "vores" fantastiske lånehoppe som vi havde lånt af Fam. Sloth, havde optjent nok point på showbanen til, at hun fik tildelt en bronzemedalje. Det er med stolthed at vi modtog denne fine medalje og vi sender Comtess en tanke oppe i himlen. En fantastisk hoppe - Æret være hendes minde!

Billedet her, viser hvad hun formåetde at vinde i den korte tid vi fik sammen på showbanerne.
   

Hokus Pokus er flyttet hjemmefra

Fredag d. 29/3-2019 flyttede Hokus Pokus og hans bedste ven Mickey hjemmefra og ind hos deres nye familie hos Christina og hendes datter i Knabstrup. I ønkes alt det bedste med ham og vi vil helt sikkert komme til at savne hans sjove personlighed. Heldigvis bor han ikke så langt væk, så det er nemt lige at køre forbi for at besøge ham. 

Hokus Pokus er solgt!

Vi ønsker et stort tillykke til Christina og Cherisa med denne fantastiske dreng. Vi glæder os til at følge ham og jer mange år fremover. 
Det betyder også at salgslisten pt. er tom. Men til april kommer der endnu et føl efter Faith, og den bliver muligvis sat til salg.

Valhallas Limelight ankommer til april

Vi har allerede nu besluttet hvilken hingst det skal bedække vores hopper i år. Vi er så heldige, at vi i samarbejde med Stutteri Valhalla og Stutteri Lerhøj, har fået lov til at låne denne skønne hingst hjem til stalden. Limelight er efter avlsmatadoren Menai Sparklling Imperial. Imperial er en hingst der absolut, har sat et positivt præg på den danske welsh cob-avl, med flere 1. klasses afkom. Limelights mor Trevallion Lady Lilian var Stutteri Valhallas stamhoppe og hun er ligeledes farmor til Valhallas Zorro. Limeligth er bestemt fyldt med meget spændende blodlinjer i stamtavlen.
Vi glæder os ubeskriveligt til at se, hvad kombinationen af Limelight og vores hopper kan bidrage med i 2020.

Limelight ankommer til april og skal være her og servicere hopper til og med maj. Han vil i perioden kunne modtage et begrænset antal udefrakommende hopper. Er du interesseret i at få din hoppe bedækket, så kontakt Vicky.

  

Godt nytår 2019 - 10 års jubilæum!!

2018 er gået på held, og vi byder 2019 velkommen.
Det forgangne år har budt på en masse forskelligt og vi har bestemt ikke spildt tiden med kedsomhed! Vi har haft en masse hyggelige stunder med vores fantastiske ponyer og alt det sociale liv, der er i Welshforeningen. Den anerkendende titel "Årets Ildsjæl", som skænkes af Welshforeningen og dennes medlemmer, gik til Aktivitetsudvalget Sjælland som Vicky er en del af. Mange tak for det.

Året bød på en tur til Norge for at besøge et anerkendt Welsh Cob stutteri. En regnfuld fornøjelse men hvad gør det, når der er masser af smuk natur og skønne ponyer. Mailunds Faith folede et skønt og længeventet føl, og venter igen føl her til april 2019. Camilla fik Valhallas Welsh Model med på showbanerne og en kåring af Model kom i hus.
Desværre sagde vi 2018 også et farvel til et par højt elsket og værdsatte hopper - Ilar Emma og Dorthealyst Comtess. Det er aldrig sjovt at sige farvel, men alderen havde indhentet dem begge.

År 2019 er året hvor Stutteri Vica har eksisteret i 10 år! Vores første jubilæum og det vil vi markere løbende igennem året.

Der er opdateret lidt forskellige steder på siden under hestene.