Velkommen til Aberlour Gwyneth

Som det fremgik af vores julekalender på vores facebook-side, så faldt julen lidt tidligt i år. Camilla har nemlig investeret i en ny pony.
Aberlour Gwyneth blev hentet hjem efter endt tilridning d. 27/12-2020 og skal primært bruges som ride/hyggepony for hendes 2 piger. Det stod næsten skrevet i stjerne at det måtte blive en Aberlour-pony, da især Frida (den mindste) har redet og lånt flere Aberlour-ponyer gennem tiden. 

Aberlour Gwyneth er født i 2017 og efter Bynithon Teifon og Aberlour Gwalia (eft. Rytterbjergs Infinity). Brynithon Teifon er tilmed halvbror til Camillas egen hoppe Valhallas Welsh Model da begge er efter Brynithon The Gigalo. 

Vi glæder os til mange oplevelser i fremtiden, med denne skønne Sec. C hoppe.

Glædelig jul!!

December er kommet og som noget nyt i år, har vi valgt at lave en lille julekalender på vores Facebook. Så hvis du ikke allerede følger os derinde, så skynd dig forbi og tryk "synes godt om". Vi ønsker alle jer der kigger forbi, en rigtig glædelig jul. Vi håber i får en god tid med familien trods Covid-19.

Ruska er fortsat i fol

Ruska er blevet håndprøvet og er fortsat i fol, så til maj ser vi forhåbentlig hvordan den lille pakke i maven ser ud. Vi har en helt klar forventning om en kommende stor (155+) rød cob, med masser af hvidt. Så hvis det kunne have din interesse, så hold øje med salgslisten. 

Efterår og de flotte farver...

Camilla og Model har været modeller for dygtige Nini Skjoldagers kamerar! Se lige et fantasisk resultat der kom ud af det.

 
 
 

Efterår betyder heste på stald

Så kom efteråret og det betyder heste på stald igen. Vi har heldigvis stadig godt vejr, så de går ude såå meget som muligt i dagtimerne.
De er alle blevet ormebehandlet og årets føl er opstartet på fravænningen. Det tager Ruska og Ruby rigtig pænt.

Vi har i år valgt at skifte foder. Vi har ellers været meget glade for Equsanas Balance, men i denne vinter prøver vi at fodre med Hercules. Der er lagt foderplaner på dem alle, så vi er spændt på at se om det vil virke for vores heste.

En tur til Rømø

I 2019 købte vi en sweetdeal, til en ridetur på den islandske hest i det naturskønne Rømø i april 2020, men grundet corona måtte vi udskyde turen til her i oktober.
Vi var flere heste-tøser afsted og lavede derfor en overnatning ud af turen, nu vi alligevel skulle til det dunkle Jylland. Super hyggeligt! 
Vi overnattede på Kommandørgården, hvor islændercentret også var tilhørende. 

Der er ingen tvivl om, at vi sagtens kan sætte os ind i, hvorfor folk vælger at konvertere til islændere som kone/skovturs hest. Søde og rar heste som er behagelige at være på i flere timer.

Men vi forbliver skam hos Welsh Cob'en selvom det var en rigtig hyggelig og behagelig ridetur vi havde. Der er bare lidt mere hest i sådan en Welsh Cob.

Nye fotos

Camilla medbragte kameraret og fik taget lidt nye billeder. Ruby er nu blevet 5 måneder gammel. Tiden går hurtigt!
Så snart de kommer på stald bliver hun fravænnet. Desværre drillede kameraet, så flere af billederne er ikke helt så skarpe som de kunne være. Her er et lille udpluk fra de bedste billeder.

  
 

Endnu et online show

Vi har deltaget i endnu et online show - "Show From Home". 
Denne gang skulle man vise et billede af "hoppe og føl", og vi tilmeldte derfor 2 stk. billeder. Og vi må sige det gik over alt forventning. 
Begge billeder er fanget af Camilla og hendes kamera, så kæmpe foto-credit til hende.

Klassevinder blev dette fantastiske foto af Faith med hendes føl.

Og på en flot 5. plads kom Ruska og Ruby med dette lige så skønne foto...

Sommergræs gør godt!

Det er ikke det sommerlige vejr, vi har for meget af pt. Men Epica og Jubilee har fundet sig godt tilrette på sommerfolden og det er tydeligt at se, at græsset gør noget godt. De har begge udviklet sig rigtig positivt, mens de har gået dernede. Vi forventer at tage dem hjem fra græs i slutningen af august, så de har en mulighed for at komme godt tilbage i flokken, inden efteråret for alvor melder sin ankomst. 

 

Status på ifolingssæson 2020

Det er desværre ikke lykkedes at ifole Mailunds Faith, med den ønskede hingst, trods flere forsøg. Så vi venter kun 1 føl i 2021.

Faith er i kategorien for "besværlige hopper", det blev konstateret for flere år siden, ved en grundig gynækologisk undersøgelse af hende. Faith har dog været overraskende nem at ifole, med føl ved siden, til trods for hendes udfordringer - 1 bedækning og så var hun drægtig!

Desværre mistede hun jo føllet i foråret og adopterede ikke det ammeføl, vi forsøgte os med. Vi tror på, at det hjælper på ifolingsprocessen hos Faith, at hun har føl ved siden. Vi har valgt at stoppe forsøgene for i år, da ifolingssæsonen er ved at være slut og de hjælpende dyrlægebehandlinger ikke har haft den ønskede effekt.

Vi er nu gået i overvejelser omkring, hvad fremtiden skal byde på for Faith.

1. hoppe scannet i fol

Ruska Pearly Princess er scannet i fol, så 1. Vica-føl er lagt til hævning. Ruska er ifolet med H-S Morning Star. En kombination vi altid har haft i tankerne, siden indkøbet af Ruska tilbage i 2016.
Det bliver et meget spændende føl, som med de forældre kun kan opnå størrelse, masser af farvelade og gangarter ud over det sædvanlige! Ak ja, det bliver nogle lange 11 mdr. til termin i maj 2021.
 

Sommeren er over os

Det er stille i disse Corona-tider. Ingen rigtige arrangementer, shows eller dyrskue. Kalenderen er bare tom! Og det fortsætter den desværre nok med at være, noget tid endnu. Ponyerne lader sig dog ikke påvirke af corona, og er uden tvivl tilfredse med, bare at gå og hygge sig på døgnfolden.

Årets bedækninger er netop overstået. Vi har igen i år bedækket 2 hopper, så nu venter vi spændt på, at de næste par uger går og så krydser fingre for at der er gevinst, når dyrlægen kommer med scanneren. Nærmere info herom følger.

Vi har sendt Epica og Jubilee på sommergræs, på en af nabogårdene, og årets føl Vicas Comtess Ruby vokser godt til. Vi må vist hellere snart få startet kameraret op igen, så nye billeder kan blive til, så deres respektive sider kan opdateres.

Internationalt cyber show - Holland

Corona gør jo, at alle aktiviteter er aflyst, men så er det jo fantastisk, at ildsjæle rundt om i verden, vælger at tænke kreativt og arrangere cybershows. 
Vi har netop deltaget i International Welsh Show Hamaland (Holland) hvor ialt 435 Welsh Cobs var tilmeldt! 
Hyggeligt, nemt og billigt at være international deltager, når man blot skal uploade et billede på facebook. 

Vi havde tilmeldt flere dyr, men bedst gik det dog for følgende ponyer;
Vicas Ebrilja - nr. 9 af 25 for 2 års hopper. Ebrilja blev solgt i 2017, og har siden haft en succesfuld ridekarrierer her i DK. 
Ruska Pearly Princess - nr. 2 af 33 i veteranklassen. 
Dorthealyst Epsilon - nr. 10 af 33 i veteranklassen. Epsilon blev aflivet tilbage i 2012, men showet tillod at afdøde dyr også kunne deltage.
Det kan vi vist godt tillade os at være stolte af! Og samtidig er det dejligt at se, at flere danskavlede dyr klare sig formidabelt internationalt!

Nye tider og ny udstillingsform - Cyber Shows

Vi har deltaget i vores første online plageskue. Anderledes og sjov oplevelse. Det bliver nok trenden i 2020, at udstillingerne sker online.
Vicas Magic Jubilee var den heldige, der skulle stå model til denne form for show. Hun blev placeret som nr. 2 af 5 i klassen og dermed videre til finalen. 
Fotoet som deltog i plageskuet:
 

Vicas Comtess Ruby

Ruska's føl er jo blevet 3 uger gammel og så må det jo være på tide at der kommer lidt billeder. 
Vi er rigtig glade for hende og hun får også lov til at forblive hos os. 
 
 

Årets andet føl - Et påskeføl - Glæden varede kort 

Faith valgte at fole skærtorsdag d. 9/4-2020 kl. 23.40. Et stort rødt hingsteføl med en smal blis og 3 sokker. 
Desværre var det meget tydeligt fra start af, at noget ikke var som det skulle være. Han var ikke et raskt og stærkt føl. Dette blev kun bekræftet som timerne gik.
Så trods flere gange dyrlæge-besøg, for at hjælpe ham, men uden den store virkning, måtte vi træffe den hårde beslutning at lade ham aflive, kun 1,5 døgn gammel.  

Det er dybt hjerteskærende at miste sådan et lille liv, og ikke mindst at se hvor ked af det hoppen bliver over tabet. Det håber vi aldrig kommer til at ske igen.

Årets første føl

Ruska har her til morgen folet årets første føl, 12 dage over termin. Det blev til en rød hoppe med blis og 2 små sokker/koder (i højre side).
Hun ser rigtig lovende ud, med et dejligt ponypræg, så vi glæder os til hun er foldet helt ud. Der vil selvfølgelig komme billeder om et par dage.

Så venter vi bare på at Faith foler, hun har termin d. 5/4-2020, så der er ikke så længe til. 

Konkurrencetid - Vi gentager succesen

Vi gentager sidste års konkurrence. Det var så hyggeligt. Deltag i konkurrencen om et påskeæg på vores facebookside- www.facebook.com/stutterivica

Forår og føltid

Foråret nærmer sig og dagene bliver lysere. De første føl er begyndt at titte frem rundt omkring hos avlerne, og det gør bare denne årstid til noget helt særligt hvert år. Det opvejer i den grad, den mørke tid og de våde dage samt giver fornyet energi. Det er nu fantastisk.

Ruska og Faith går begge med store runde maver, med masser af liv indeni. Inden længe er ventetiden forbi, og så kan man jo tænkte "Hvor blev de 11 måneder lige af". 
Men den værste ventetid, er altså den sidste måned inden termin - Den måned føles bare så meget længere end de forgangene 10 måneder. 

Ruska har termin d. 15/3-2020, hvilket jo er lige om lidt. Dog har hun ikke gjort sig helt klar, så vi forventer at hun går over tid.
Faith har termin d. 5/4-2020, men hun er på forkant med klargøringen, så det bliver spændende at se om hun går tiden ud.

Vi glæder os til at tage imod de 2 nye Vica-afkom.

Godt nytår 2020

2019 var året for vores første jubilæum - 10 år som Stutteri Vica og nu med eget logo. Året har budt på mange gode minder.
Året startede med at Vicas Hokus Pokus fik et nyt hjem. Så kom Ruska Pearly Princess hjem efter flere års udlån i hesteparadiset hos Stutteri Borch. Samtidig fik vi Valhallas Limelight på visit, for at klare årets bedækninger. Det var kærlighed ved første blik hos de to!

Så blev det føl-tid med en lille påskekonkurrence og Mailunds Faith gav os det første hoppeføl. En fantastisk lille frøken som fik navnet Vicas Magic Jubilee. Ruska og Faith blev scannet drægtige. Det er første gang, at vi venter 2 Welsh Cob føl.

Sommeren gik og vi blev løbene orienteret om hvor god stævne-succes Vicas Miraculix og Maria havde i Sverige. Slutteligt kunne de kalde sig svenske Welsh-mestre i kørsel 2019.

Vicas Ebrilja har ligeledes haft et fantantisk godt år på stævnebanerne her hjemme. 
Vicas Epica fik sin showdebut til foreningens show på Store Hestedag.

Turen gik til Sverige for at besøge Vicas Miraculix og hele familien. Vi havde nogle skønne efterårsdage i det svenske.
Sidst men ikke mindst, kom vi afsted til show med Valhallas Welsh Model og Vicas Magic Jubilee, hvor Jubilee sikrede sig sin første championats titel! Det var lidt højdepunkter fra 2019.

I ønskes alle et rigtig godt nytår!