Vinteren er kommet og julen står for døren

Der sker ikke det store her i vintermånederne. Vi hygger om ponyerne og nyder lyden af gumlende muler i stalden. Det er også på denne tid af året, man begynder at kunne ane hoppernes drægtigheder og se de små føl i maven bevæge sig. Det er nu livsbekræftende. 
Vi har heldigvis observeret liv i alle 3 hoppemaver, så vi beder til og krydser fingre for, at der også vil ankomme 3 levende føl.

Som tidligere nævnt vil min. 2 af føllene være til salg, og vi har allerede modtaget en reservation på den ene. Så tøv ikke med at kontakte os, såfremt du finder vores føl interessante.

Sidst men ikke mindst, så ønkes I alle EN RIGTIG GLÆDELIG JUL. Må i have en fantastisk tid med jeres familier.

Efteråret er kommet

Det betyder at ponyflokken igen er samlet ét sted. Unghopperne er vendt hjem fra sommergræs og faldet til blandt den vante flok igen.
Efteråret betyder også drægtighedskontrol af vores ifolede hopper, og sørme om ikke alle 3 fortsat er i fol. Det er vi utroligt glade for, og venter med spændning på at de 3 nye stjerner vil se dagens lys til april. Selvom det er med en smule nervøsitet og bekymring over de 2 foregående hændelser. 
Vi har i år valgt at herpes-vaccinere de drægtige hopper, så har vi gjort hvad vi kan i forhold til forebyggelse.

Vi ved allerede nu at 2 af de 3 føl vil komme til salg, og de vil begge blive Welsh Cob i kat. 1 ponymål. Hold øje med salgslisten til foråret. 

September Show Sjælland

I lørdags deltog vi i det sidste foreningsshow på Sjælland. Welsh Pony og Cob Avlen i Danmark havde valgt at flyttes showet fra Store Heste Dag til Svinø Hestepension, så derfor var det oplagt at tilmelde Vicas Epica, da hun jo har boet dernede de sidste 5 måneder.

Epica har ikke oplevet så meget i hendes liv, og har kun været showet én gang tidligere tilbage i 2019. Men hun opførte sig så fint og gjorde det bedste hun kunne, og fremvist til UG af Heidi Borch. Epica var dog lidt påvirket af den høje musik, ridehal, oppyntning, klappende publikum osv. Der var vist lidt mange indtryk der lige skulle fordøjes hos Epica.

Den første oprangering dommeren foretog, blev Epica oprangeret som nr. 2 af 4 og efter bedømmelsen af klassen, blev nr. 1 og 2 sendt ud på en ommønstring, men Epica måtte (desværre) forblive nr. 2 i den stærke klasse af unghopper. 
Dommeren gav hende mange rosende ord og mente at med noget mere træning og nogle sko, så ville det blive bedre. Det er heldigvis noget der kan arbejdes med, så det må vi gøre når hun skal til show næste gang. 

Med den opnående placering i klassen, var Epica sikret en plads i hoppe championatet og sørme om hun ikke opnåede den fornemme titel RESERVE HOPPE CHAMPION!!! 

Tak for en dejlig dag til alle som deltog og tak til Zanne Jedig, for de flotte billeder.
  

Besøg på Svinø Hestepension

Siden ultimo marts har Vicas Epica været bosat på Svinø Hestepension. Dette fordi hun skulle ifoles og inden hun kom i fol, ja så var græssæsonen startet. 
Vi ved at hun bliver passet rigtig godt, så det er med helt ro i sindet at hun står så langt væk.
I fredags valgte vi at køre en tur syd på og sikke et dejligt syn at møde. Epica stråler og trives virkelig godt på sommerfolden og der er ingen tvivl om at hun sagtens kan genkende os. Der er kommet noget mere "madamme-præg" over hende, så det var fantastisk at se den udvikling. Planen er, at Epica vender hjem igen når græs-sæsonen ophører, og så kan vi glæde os til folingen i april 2022. 

Sol og varme = sommergræs

Endelig er vejret sommerligt og det betyder selvfølgelig at det blev tid til sommergræs. Som man har kunne se på vores facebook-side har vi sendt unghopperne - Ruby og Jubilee på sommerfold. Samme fold som vi havde sidste år og der er masser af græs. De trives og nyder godt af græsset. 
Epica har også fået lov til at gå på sommergræs "ude i byen", så hun vender også først hjem igen, når græssæsonen engang slutter.

Fuldt hus! 

Vi kan nu offentliggøre at den sidste hoppe er scannet ifol. Det betyder at vi venter 3 Welsh Cob føl i år 2022 og vi hermed afslutter vi bedækningssæson 2021, med stor glæde. Alle 3 hopper har termin i april 2022.
Vicas Epica er bedækket med Rotherdale Rhodri, og det vil være vores 1. føl af 2. generation. Det ser vi utrolig meget frem til.
Vi krydser alt hvad vi kan, for en levende følårgang. 

Fokus på dansk Welsh Cob avl

Redaktionen bag Welshforeningens nyhedsbrev har i kommende udgave valgt, at have fokus på den danske Welsh cob avl, med nulevende dyr.
Vi har selvfølgelig bidraget med ét eksemplar, fra hver af vores hopper som har fået føl. Vi glæder os til at se den øvrige danske avl i medlemsbladet.

2 drægtige hopper

Vi kan med glæde annoncere at vi netop har fået scannet 2 hopper, og de er begge konstateret drægtige!! 
Så indtil videre kan vi glædes over at Ruska Pearly Princess og Mailunds Faith begge venter føl efter Parvadean The Gigolo som er kåret i 1. kl.
Særligt det at Faith kom i fol, var en overraskelse. Vi havde mere eller mindre opgivet og var begyndt at tænke i nye veje for Faith. 
Men vi gav det dog alligevel et allersidte skud - så måtte det lykkedes eller lade være og det er vi bestemt glade for nu, hvor det faktisk er lykkedes. 

Så nu mangler vi blot et resultat på Epica, så vi kan afslutte dette års bedækningssæson, med forhåbentlig 3 ifolede hopper.

Stævneopdatering fra Vicas Ebrilja

Vi solgte Vicas Ebrilja tilbage i 2016 blot 2 år gammel. Da alderen tillod det, blev hun tilredet og derefter uddannet til de høje ponyklasser. Herefter solgt videre igen til Siw og hendes familie i Jylland. 
Ebrilja og Siw har brugt år 2020 på at lærer hinanden at kende og er netop påbegyndt at starte stævner sammen her i 2021.
Og vi kan med stolthed sige, at det går dem forrygende! En super skøn ekvipage, som bliver belønnet med høje procenter og flotte placeringer og altid positive kommentarer fra dommerne.

Det lover bestemt rigtig godt for fremtiden. Da Siw jo kun er 12 år, så har hun mulighed for at ride 4 år endnu, inden hendes pony-tid slutter. 
Vi er rigtig stolte af at have så fin en repræsentant for racen og tilmed en pony med Vica-præfix på stævnebanerne.

Tak for at i sender os opdateringer. Det er dejligt vi må følge med på sidelinjen. Fotos taget af Anne Kathrine Pedersen.

 

Forår, forår, forår... eller....

April er jo bare april. Mindes ikke, at have oplevet alle årstider på én og samme dag, men det blev så i år, at det skulle ske. Dog er foråret heldigivs på vej, og solen og varmen mærkes da også mere og mere.

Året starter lidt træslt ud;

Div. plageskuer er aflyst, da corona jo stadig har fat i os. Vores 1 års hoppe Ruby, var ellers gjort klar til at skulle på showbanerne, men det må vi så vente lidt med.

Camillas hoppe Model, har bøvlet lidt med ridningen og efter en større udredningen, er det nu konstateret at hun har slidgigt i det ene bagben.
Det er en træls ting at få konstateret, på så ung en hoppe og man kan ikke gøre så meget ved det. Div. tilskud og specialsko der kan afhjælpe er sat igang og Camilla er startet på genoptræningen. Så håber vi at Model kan holde mange år endnu.  

Forår betyder også gang i bedækningssæsonen. Vi har valgt at forsøge at ifole 3 hopper i år. Vi har pt. 2 stk. igang hos hver sin hingst.
Vi er dog blevet udfordret i valg af hingste, af den florende herpesvirus, hvilket har betydet at flere hingsteholdere har lukket for fremmede hopper. Det er fuldt forståeligt, at man passer på sine dyr. Så vi er gået i tænkeboks omkring, mulige hingstevalg og hvad der kan lade sig gøre i disse udfordrende tider.
Det er næsten umuligt at finde en tappet Welsh cob hingst, medmindre det er frostsæd - Så er der 3 stk. gode hingste i DK og et større udvalg af gode hingste i udlandet. 

Bagsiden af det at være avler..

 
De allerførste af årets føl, begynder så småt at se dagens lys rundt omkring. Det er på mange måder givende at se og opleve det lille nye liv.
Og ikke mindst, det helt særlige at få udløst den spænding, man venter i 11 laaaange måneder på!
Det er denne tid som man efter en lang og kold vinter, virkelig ser frem til, som hesteejer og særligt som avler. Foråret der medbringer føl, varme, sol og grønne marker.
 
Men med ét, kan dette forsvinde.
Vi ventede 1 føl i år. Et føl vi virkelig havde set frem til. Men skæbnen ville det anderledes.
 
Ruska Pearly Princess aborterede sit føl i sidste uge, drægtig i 8. måned.
Heldigvis er Ruska en meget erfaren avlshoppe, så hun har klaret det hele så fint og er upåvirket over situationen. 
Men som avler er det dybt frusterende, enormt ærgerligt og man bliver så ked af det. Og så er det tilmed 2. år i træk, at vi mister et føl.
 
Af hensyn til de øvrige drægtige hopper på stedet, valgte vi at lade føllet gå til obduktion og forskning. Det har givet os klarhed om hvorfor aborten skete.
Men nu håber vi endnu mere på, at næste føl-årgang bliver en succes. 
 

Godt nytår 2020/2021

Vi ønsker alle et godt og lykkebringende nytår.

2020 kan vist kun beskrives som et meget specielt år. En pandemi, vi nok ikke lige havde set komme samt hvilke konsekvenser den har betydet for vores allesammens hverdag. Det er ikke mange shows, der har kunne afholdes og derfor har sæsonen bestemt også været meget stille her hos os. Året hvor man tit har tænkt tilbage på, hvordan verden var før Corona. Vi satser på et bedre og mere aktivt år i 2021.